Το 2ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του ΣΠΑΥ ανοίγει τις πύλες του στην Ηλιούπολη

Το 2ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του ΣΠΑΥ ανοίγει τις πύλες του στην Ηλιούπολη

Ένα νέο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του ΣΠΑΥ, το δεύτερο κατά σειρά μετά το Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ανοίγει τις πύλες του στην Ηλιούπολη, στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το Πάρκο Ναυαρίνου πλέον διαθέτει νέα παιδική χαρά, ειδικούς χώρους για τους λάτρεις του σκάκι, του ping pong και της γυμναστικής, ξύλινους τραπεζόπαγκους για οικογενειακές και φιλικές εξορμήσεις, νέους ξύλινους κάδους απορριμμάτων για να φροντίζουμε όλοι στο να διατηρείται καθαρό καθώς επίσης και παγκάκια για να απολαμβάνουμε τη φύση. Επίσης, και νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led.

Η σκληρή δουλειά στον ΣΠΑΥ φέρνει ορατά αποτελέσματα και κάνει πράξη το όνειρο όλων των Δημάρχων να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, φέρνοντας τον Υμηττό πιο κοντά στον αστικό ιστό και που συμβάλλουν στο να είμαστε κοντά στη φύση, να αγαπάμε το πράσινο και το βουνό μας.

Πρόκειται για ένα έργο παρακαταθήκη για το οποίο δουλέψαμε σκληρά επί σειρά τριών ετών και πλέον βρισκόμαστε σε τροχιά υλοποίησης, δημιουργώντας πράσινες οάσεις μέσα στις πόλεις μας με στοιχεία του πανέμορφου Υμηττού μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μαζί με το Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη πραγματοποίησαν επιθεώρηση στο χώρο, λίγο πριν παραδοθεί για δημόσια χρήση, από μικρούς και μεγάλους.

«Ο ΣΠΑΥ παραδίδει ένα ακόμη πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με πολλές εκπλήξεις που θα λατρέψουν όλοι. Ο Υμηττός δεν είναι μόνο το βουνό. Είναι οι άνθρωποι του, ο κόσμος που ζει και αναπνέει γύρω του, είναι οι πράσινες οάσεις που αποτελούν συνέχεια του Υμηττού μέσα στον αστικό ιστό. Προχωράμε δυνατά την αναγέννησή του Υμηττού μας με παρεμβάσεις ουσίας για τα παιδιά μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Δήμος Ηλιούπολης και ΣΠΑΥ μεταμόρφωσαν το Πάρκο Ναυαρίνου σε ένα πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας, ανοιχτό στους μικρούς φίλους και όχι μόνο. Στόχος μας είναι η ανάπλαση και αναβάθμιση όλων των παρκών – αλσών του Δήμου μας γιατί πιστεύουμε ότι τα Πάρκα πρέπει να είναι ζωντανά και επισκέψιμα από κάθε πολίτη», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

Σε λίγες ημέρες, όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα απολαύσουν έναν νέο χώρο αναψυχής με πολλά φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα!

Καλορίζικο!

#ΣΠΑΥ #αναγέννηση_υμηττός #ΣΠΑΥ_ΑντώνηςΤρίτσης #Προγραμμα_Αντωνης_Τριτσης